Author dc.contributor.author | Merkl Márta | |
Availability Date dc.date.accessioned | 2021-07-01T13:36:13Z | |
Availability Date dc.date.available | 2021-07-01T13:36:13Z | |
Release dc.date.issued | 2020 | |
Issn dc.identifier.issn | 2560-287X | |
Issn dc.identifier.issn | 1416-6151 | |
uri dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12944/16577 | |
Abstract dc.description.abstract | A vonatkoztatási rendszer, amelybe a vállalás – egy food design elméleti áttekintés és projektbemutatás – be kíván illeszkedni, a negyedik ipari forradalom, illetve az Ipar 4.0. A cikk röviden bemutatja az Ipar 4.0 fogalmát és főbb kérdéseit. Majd válogatott food design projekteket vizsgál egyrészt a különböző direkt (Francesca Zampollo) vagy indirekt (Victoria and Albert Museum) klasszifikációs kísérletek szerint, másrészről társadalmi és gazdasági relevanciájú megközelítésekből (élmény, kritikai jelleg, fenntarthatóság). Az elméleti, spekulatív jellegű kutatás új szempontrendszert kínál a digitális forradalom, az élelmiszeripar és a food design számára. | hu_HU |
Abstract dc.description.abstract | The reference system into which the commitment – a food design theoretical overview and project presentations – is intended to fit is the Fourth Industrial Revolution and Industry 4.0. The article briefly introduces the concept and key issues of Industry 4.0. Then it examines selected food design projects according to different direct (Francesca Zampollo) or indirect (Victoria and Albert Museum) classification experiments and approaches with social and economic relevance (experience, critical nature, sustainability). Theoretical, speculative research offers a new set of perspectives for the digital revolution, the food industry, and food design. | en |
Language dc.language.iso | hu | hu_HU |
Rent dc.publisher | Ludovika Egyetemi Kiadó | hu_HU |
Keywords dc.subject | Ipar 4.0 | hu_HU |
Keywords dc.subject | digitalizáció | hu_HU |
Keywords dc.subject | élelmiszeripar | hu_HU |
Keywords dc.subject | élmény | hu_HU |
Keywords dc.subject | fenntarthatóság | hu_HU |
Keywords dc.subject | Critical Desig | hu_HU |
Keywords dc.subject | Food Design | hu_HU |
Keywords dc.subject | Industry 4.0 | hu_HU |
Keywords dc.subject | digitalisation | hu_HU |
Keywords dc.subject | food industry | hu_HU |
Keywords dc.subject | experience | hu_HU |
Keywords dc.subject | sustainability | hu_HU |
Title dc.title | Food design és digitalizáció | hu_HU |
Title Version dc.title.alternative | Food Design and Digitalisation | hu_HU |
Type dc.type | Folyóiratcikk | hu_HU |